Op het podium.



Heel lang geleden (1972) was ik de gitarist bij de popgroep 'Stage Fright'. In 1978 ben ik in Sommerset gaan spelen. Nederlands beste country-groep. Daarna ben ik in diverse popgroepen aktief geweest, en redelijk vaak betrokken geweest bij diverse producties, zowel als muzikant als arrangeur.

In die tijd zag mijn setup er behoorlijk anders uit dan nu het geval is. De gitaren die ik toen had heb ik nu niet meer op een bijzonder exemplaar na. De versterkers in die tijd waren ook redelijk anders.
De meeste bandjes speelden over een backline en een zanginstallatie. Mijn backline bestond destijds uit een Maquis toren. Een buizenversterker-top met daaronder 2 boxen met 4 x 12 inch Celestionspeakers. Best wel goede versterkers maar niet om even in je auto mee te nemen.

Als effecten gebruikte ik o.a. diverse stomp-boxjes. Ik ben begonnen met een Schaller vervormer, een van de eerste en destijds meest bekende distortions. Later kwam er een WEM Copycat bij. Dit was een analoge band-echo. Mooi warm geluid, je moest alleen wel per avond minimaal 3 keer een bandje vervangen.

Verder kwamen daar bij effecten van Maestro voor Fuzz en Phaser (erg populair toen), een flanger van Electro Harmonics, een wah-pedaal, een colorsound volumepedaal, een MXR-compressor en tot slot nog een electronische leslie. Alles bij elkaar een dikke anderhalve m2. Je had dus wel een groot podium nodig.

In de loop der jaren heb ik ook nog wel een aantal gitaren gehad waarvan ik de meeste weer verkocht heb en waarvan sommigen gewoon stuk gingen door onzorgvuldig gebruik, zeg maar.

Gibson ES-330:Mijn eerste zelf gekochte gitaar.
Ibanez Les Paul:Leuk voor een jaar
Gibson SG:Heerlijke gitaar, licht qua gewicht, zwaar qua geluid. (hals gebroken)
Gibson Les Paul Custom:Heel mooi maar zwaar (hals gebroken)
Gretsch Chet Atkins
Gold Inlay:
Te duur om op te spelen (terug naar winkel)
Fender Telecaster:Te dun geluid. (verkocht)
Yamaha SG-2000:Redelijk (verkocht)
5-snarige Banjo:Merk Harimu, had net zo goed van Baggûh kunnen zijn (weggegooid)
Mandoline:Zelfde als Banjo (weggegooid)
Tokai Strat:Fijn gitaartje (verkocht)
Tokai Strat:Omgebouwd, mislukt (weggegooid)
Ibanez RG260B:Speelt heerlijk maar onding als je snaren moet vervangen (terug naar winkel)

Profiel Nuziek Home Studio Studio Websites Mail

Profiel

Muziek

Podium

Studio

Audio

Sites

Mail