Websites:

Naast het maken van muziek vind ik het ook heerlijk om websites te bouwen. Net als met muziek maken is het met websites bouwen, gebruik maken van je creativiteit, mits aanwezig. Door jarenlang te werken in ICT-wereld heb ik behoorlijk veel ervaring op kunnen doen in met name het interpreteren van de wensen van de klant naar het beeldscherm. Het toverwoord was en is m.i. 'LUISTEREN'. Veelal wordt tijdens het aanhoren van de klant direct al gereageerd met de eigen ideeen van de programmeur c.q. designer, die vaak al een 'mooier' idee heeft wat even doorgedrukt moet worden. Misschien wel ter eigen satisfactie.

Soms is het gewoon zo, dat wat een klant wil, niet altijd technisch gerealiseerd kan worden of zitten er nadelen aan, maar ook komt het voor dat ideeen waar de programmeur zich niet in kan vinden wel makkelijk als 'technisch onmogelijk' wordt bestempeld. Het toeval wil dat alle ideeen van de designer/programmeur wel allemaal 'technisch mogelijk zijn'.

Mijn insteek is altijd anders geweest.

Ondanks mijn eigenwijsheid kan ik gek genoeg toch het geduld opbrengen om het hele verhaal af te luisteren. Dit laat ik vervolgens even op me inwerken. Het leuke van het hele proces vind ik dan ook, dat het hele idee van de klant zoveel mogelijk intact blijft. Daarnaast probeer ik dat idee naar mijn visie vorm te geven waardoor het eindresultaat een gezamelijk product gaat worden.

Een goede samenwerking is naar mijn idee dan ook noodzakelijk om tot iets te komen waar alle partijen achter kunnen staan. Natuurlijk, een tevreden klant is waar het (meestal) om draait, maar ik bouw eerlijk gezegd liever geen site, waar ik zelf niet achter kan staan, en zal er dan ook niet aan beginnen mochten we geen overeenstemming kunnen bereiken wat betreft vorm en design.

Misschien een beetje omslachtig en langer bezig maar, kom op, het is voor mij hobby en die moet leuk zijn en vooral blijven.

Links in de balk staan een paar voorbeeldjes van sites die ik heb mogen bouwen.


Groetjes,
Ron

Profiel Nuziek Podium Studio Studio Home Mail

Profiel

Muziek

Podium

Studio

Audio

Sites

Mail