Op het podium.Momenteel ben ik de gitarist van Best of Five en val regelmatig in als gitarist bij andere bands.

Op het podium gebruik ik eigenlijk een redelijke eenvoudige setup. Als backline neem ik meestal een Fender DeVille 212 mee. Hierop sluit ik vervolgens een extra box aan van Kustom. Deze box was oorspronkelijk een 4 x 12" kast die ik doorgezaagd heeb om 2 boxen te krijgen van 2 x 12". Op deze manier is het wat handzamer dus 'beter' voor een luie indo. Maar gevoelsmatig vind ik het geluid per box nu ook lekkerder en vetter. Net of het ietsje harder moet werken.

De Fender DeVille is een geweldige versterker met veel power en toch een strak geluid. Het enige nadeel is zijn gewicht. Dat ding is loeizwaar. Afhankelijk van de grootte van de zaal en de toegankelijkheid van het podium kies ik er dan wel eens voor om de Kustom Defender mee te nemen. Deze klinkt iets bijteriger maar ook wel heel erg lekker. En heel belangrijk is zijn gewicht. Hij weegt misschien de helft van de DeVille.

Voor de akoestische gitaar gebruik ik een Roland AC60. Het geluid sprankelt gewoonweg uit de kleine speakertjes en weet zich een plekje te geven tussen alle frequenties door waardoor het niet hard hoeft om toch goed hoorbaar te blijven tussen al het geweld van de andere instrumenten.

Op de grond heb ik een Roland VG-88 liggen. Een geweldig modelling pedaal wat altijd zorgt voor een goed geluid. Echter, daar dit effectpedaal digitaal is kan het alleen worden aangestuurd door een gitaar voorzien van een hexafonisch pickup, de zgn. GK-3. Deze heb ik dan ook op 2 van mijn stratocasters zitten. Daarnaast is er ook eentje ingebouwd in mijn witte Samick.
Het grote voordeel van deze setup is dat het geluid altijd goed is ongeacht het merk ende kwaliteit van de gitaar, mits voorzien van een GK2-element. Dit is dan ook tevens het grote nadeel hiervan. Soms wil je gewoon het gitaargeluid horen van de gitaar die je om je nek hebt hangen.
Daarom maak ik dan ook soms gebruik van mijn andere setup die bestaat uit een Digitech RP-1 (oud beestje) met daarvoor een extra compressor (Boss). Gewoon analoge aansluitingen, waardoor ik ook mijn Les Paul kan aansluiten, en een stratocaster weer alleen een stratocaster mag zijn.

Je snapt dan wel dat de keuze voor gitaren die ik meeneem naar een optreden afhankelijk is van de effect-setup die ik meeneem. Wanneer ik voor de Digitech kies dan neem ik ook de Les Paul mee en anders alleen een stratocaster en de witte Samick die beiden beschikken over zowel een GK3 als een normale analoge uitgang.
Voor de akoestische nummers neem ik of de Ibanez EW50ALS mee of de Michael Kelly. Allebei hele fijne gitaren waarbij de klank van de laatste de voorkeur geniet. Maar de Ibanez speelt wel heel erg lekker en licht. Dus soms laat ik het afhangen van mijn bui.


Qua geluid maakt het niet zo heel veel uit welke setup ik kies, eenmaal op het podium vind ik het toch allemaal wel heel erg lekker klinken.

Profiel Nuziek Home Studio Studio Websites Mail

Profiel

Muziek

Podium

Studio

Audio

Sites

Mail